Uncategorized

Covid-19: Mit tudunk az új coronavírus változatról?

Covid-19: Mit tudunk az új coronavírus változatról?

Az Egyesült Királyságban először az Egyesült Királyságban azonosították a vírus új változatát, amely a COVID-19-et okozza az egész világon. Ebben a különleges szolgáltatásban az orvosi hírek ma megvizsgálják, mit csinálunk – és nem – tudunk erről a változatról és arról, hogy mit kell mondani az egészségügyi szakértők.

Az összes adat és statisztika a közzététel idején a nyilvánosan elérhető adatokon alapul. Néhány információ elavult lehet. Látogasson el a Coronavírus csomópontunkra, és kövesse az élő frissítések oldalunkat a Covid-19 pandémiáról szóló legfrissebb információkkal kapcsolatban.

A közelmúltban a globális média híres volt a SARS-COV-2, a COVID-19ért felelős vírus új változatáról szóló hírekkel és spekulációval.

A variáns, amelyet a kutatók először az Egyesült Királyságban azonosítottak, B.1.1.7 -nek hívják, bár a tudósok aggodalmát fejezték ki amiatt „Az első változat, amelyet 2020 decemberében vizsgáltak.”

A későbbi decemberi kormányzati dokumentumok „aggodalomra okot adó változatnak” nevezték el, és ezt a VOC 202012/01 -nek nevezték.

B.1.1.7 először az Egyesült Királyságban vették észre. 2020 szeptemberében. December elején kezdte felhívni a tudományos közösség és a kormányzati hatóságok figyelmét, amikor az Egyesült Királyság egészségügyi titkára, Matt Hancock azt javasolta, hogy ez az gyorsan elterjedt, és valószínűleg hozzájárult a SARS-COV-2 fertőzések növekvő számához Anglia déli részén.

Most, a cikk közzétételének idején, az új változatot legalább 60 országban észlelték.

De miért van ez a változat annyira érdeklődésre a tudósok, a közegészségügyi szervezetek és a nagyközönség iránt? Ebben a különleges szolgáltatásban áttekintjük azt, amit eddig tudunk a B.1.1.7 -ről, és megvizsgáljuk azokat a kérdéseket, amelyekre a tudósok még mindig megpróbálnak válaszolni.

Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy mi a vírusmutációk, hogyan kapcsolódnak az új vírustörzsek kialakulásához, és hogy az Egyesült Királyságban azonosított új SARS-COV-2 változat aggodalomra ad okot.

Az MNT is kapcsolatba lépett a Pfizerrel és a Nemzeti Allergia és Fertőző Betegségek Intézettel (NIAID), hogy megtudja, hogy az Egyesült Államokban és Európában jelenleg elérhető COVID-19 vakcinák hatékonyak lesznek-e a B ellen. .1.1.7. Tudja meg, mit kellett mondania nekünk.

cikk összefoglalása:

Miért mutálnak a vírusok?

vírusok hajlamosak a mutációkra. Valójában az összes genetikai anyag, beleértve az embereket is, mutálhat, amikor hibák fordulnak elő a replikáció során.

A vírus mutációja akkor fordul elő, amikor a genetikai szekvenciája megváltozik. Ez variációt hoz létre és meghajtja a vírus evolúcióját. A

mutációk a vírusgenetikai kódban kódolt fehérjék változásaihoz vezetnek. Ezek a változások lehetnek előnyös, káros vagy semlegesek.

Hány mutációra van szükség a vírus új törzsének előállításához? Ezt nem könnyű megválaszolni, részben azért, mert a tudósok nem értenek egyet a „törzs” szó meghatározásával kapcsolatban.

Általánosságban, ha egy vírusnak elegendő mutációja van ahhoz, hogy biológiája szignifikánsan eltérő legyen, akkor új törzsnek tekinthető. Ez azt jelenti, hogy másképp reagálhat az oltásokra vagy a kezelésekre, vagy más fajokat megfertőzhet, vagy más módon továbbíthatja.

De ha a vírus biológiája nagyjából változatlan marad, a mutációk ellenére a „variáns” kifejezés tudományosan pontosabb lehet.

A járvány kezdete óta sok vita folyt a SARS-COV-2 mutációkról és arról, hogy milyen következményekkel járhat. A

SARS-COV-2, mint sok más koronavírushoz hasonlóan, van egy enzim, amely a replikáció során leolvasta genetikai kódját, csökkentve a mutációk sebességét.

Míg az új coronavírusnak viszonylag stabil genomja van, összehasonlítva más vírusfajtákkal, néha mutál, és a tudósok szorosan figyelemmel kísérik ezeket a változásokat.

Az egyik legszélesebb körben beszélt a mutációkról a D614G változathoz vezetett. Ez megváltozik a tüskefehérjében, amely kölcsönhatásba lép az ACE2 receptorral az emberi sejteken, hogy megkönnyítse a vírus belépését.

Különösen a tüskefehérjében lévő aminosav a 614 helyzetben az aszparaginsavról glicinre változik.

Dr. Bette Korber kutatása, a Los Alamos Nemzeti Laboratóriumból, Új -Mexikóban, és kollégái azt sugallják, hogy ez a változás lehetővé teszi a változat számára, hogy könnyebben megfertőzze az embereket.

A D614G változat a SARS-COV-2 világszerte az uralkodó változatává vált, a kutatás azt mutatja.

A csapat adatai azt mutatják, hogy a vírus D614G -változatával rendelkező embereknél magasabb a vírus RNS -szintje, mint az eredeti változatban. De nincs bizonyíték arra, hogy ez súlyosabb Covid-19-et okoz.

Mégis, nem minden tudós ért egyet a csoport értelmezésével. A cikkre hivatkozva Dr. Nathan Grubaugh, a Yale Közegészségügyi Iskolából, a New Haven -ben, a CT -ben és a kollégák megjegyezte, hogy további kutatásokra van szükség annak alátámasztására, hogy ez a változat valóban jobban terjedő.

Miközben a kutatók továbbra is tanulmányozzák a D és G variánsok közötti különbségeket, a világ a B.1.1.7 felé fordult, és hogyan alakíthatja ki a pandémiát.

B.1.1.7 és az alapító effektus

A B.1.1.7 változat 23 mutációval rendelkezik. Hat nem okoz változást a vírus aminosavszekvenciájában. A fennmaradó 17 mutáció közül nyolc befolyásolja a tüskefehérjét.

Az N501Y változás, amely magában foglalja az aszparaginról a tirozinra való váltást az 501 helyzetben, a tüskefehérje receptor-kötő doménjében található. Ez egy kritikus szakasz, mivel közvetlenül kölcsönhatásba lép az ACE2 receptorral.

Egy másik mutáció az RNS -ben, amely a tüskefehérjét kódolja, lehetővé teszi a kutatók számára, hogy a polimeráz láncreakció (PCR) tesztmintáinak ezt a variánst kimutatják. Ennek oka az, hogy a mutáció az egyik célzott területen rejlik, amelyet sok diagnosztikai PCR -teszt használ.

Ezek a tesztek más célokat is használnak, általában legalább kettő kombinációját. A tudósok olyan PCR -teszteket kereshetnek, amelyek negatívak a tüske -szekvencia szempontjából, de pozitívak a többi célra. Ez azt jelzi, hogy a személynek a SARS-COV-2 vírus B.1.1.7 változata van.

Az Anglia közegészségügyi kutatói ezt a módszert használták a brit népességben a változat terjedésének nyomon követésére, és megbecsülni, hogy az átterjedhetőség hogyan összehasonlítható a korábbi variánsokkal.

De annak tanulmányozása, hogy a vírus milyen könnyen továbbítja az egyik embert a másikra, technikailag kihívást jelent. Az epidemiológiai adatok modelleket tudnak nyújtani, és a fertőzés dinamikájának laboratóriumi vizsgálata részletesebben felfedheti. Az ilyen tanulmányok folyamatban vannak.

Egyes tudósok megkérdőjelezték, hogy a B.1.1.7 változat magasabb -e a transzmissziós képességgel, ami arra utal, hogy a fertőzés eseteinek magas száma az alapító hatásából származhat.

Az alapító hatás egy olyan kifejezés, amelyet az evolúción tanulmányozó tudósok használnak. Megállapítja, hogy az egyének kis csoportja új populációt eredményezhet.

A vírusok összefüggésében az alapító hatás megmagyarázhatja, hogy a B.1.1.7 hogyan terjedt el ilyen gyorsan. A kutatók azt sugallták, hogy az egész Angliában az egész Angliában a fertőzés aránya és a fertőzés aránya lehet a B.1.1.7 változat ilyen nagyszámú fertőzésének.

Két szakértővel beszéltünk erről.

“Noha ezt kezdetben úgy gondolták, amikor a változatot először szeptemberben azonosították, a bizonyítékok egyre inkább azt mutatták, hogy ez valószínűtlen, és most már nagyrészt kizártak. Az Egyesült Királyságban a fertőző betegség a higiéniai és trópusi orvoslás (LSHTM) Londoni Iskolájában (LSHTM) mondta.

Prof. Jonathan Stoye, a londoni Francis Crick Intézet csoportvezetője, akinek a laboratóriumi tanulmányok vírus-host interakciói visszhangzották ezt az érzetet. “Kezdetben azt hittem, hogy ez a helyzet” – jegyezte meg, és hozzátette:

“Bár ez hozzájárulhat az új változat kezdeti terjedéséhez, valószínűtlennek tűnik, hogy megmagyarázza az eset előfordulását, az eset előfordulását, Tekintettel a változat egyidejű növekedésére több beállításban. Inkább úgy tűnik, hogy valószínű, hogy a vírus felszabadulásának magasabb szintje, amely talán több sejt fertőzéséből származik, magasabb vírusátadási arányhoz vezet. ”

– Prof. Jonathan Stoye

Pontosan hogyan különbözik a B.1.1.7?

Sok kérdés a B.1.1.7 -ről. marad. Hogyan lehet összehasonlítani a már létező törzsekkel, a transzmissziósság szempontjából? Valószínűleg súlyosabb Covid-19-et okoz? A gyerekek sebezhetőbbek -e ezt a változatot? A rendelkezésre álló kutatás

Úgy tűnik, hogy az új változat magasabb az átviteli képességgel.

Egy tanulmány, amelyet még nem kell áttekinteni, de 2020. december 26-án elérhetővé vált a Preprint szerveren, a matematikai modellezést használták az új variáns transzmissziósságának becslésére SARS-CoV-2.”

Az LSHTM kutatócsoportja arra a következtetésre jut, hogy a B.1.1.7 „56% -kal transzmissziós” változat, mint más SARS-COV-2 változat.

Eközben egy jelentés, a Londoni Imperial College-ból származó preprint formában is, a jelenleg rendelkezésre álló epidemiológiai és genetikai adatokat vizsgálja, és szintén azt a következtetést vonja le, hogy COV-2.

A kutatók becslése szerint a B.1.1.7 50–75% -kal átvihetőbb, és elemzésükben figyelembe veszik az alapító hatást. Adataik azonban ennek a változatnak a korábbi variánsokkal szembeni versenyelőnye mellett állnak, a megnövekedett transzmissziósság alapján.

Dr. Julian W. Tang, a Leicesteri Egyetem klinikai virológusa azonban az Egyesült Királyságban figyelmeztette, hogy „még mindig nehéz elválasztani az emberi viselkedést és a vírusgenetikai hozzájárulást, mint a továbbfejlesztett javult okokat. Átadási képesség minden populációban ”, hozzátéve, hogy„ a gyakorlatban csak ezzel kell foglalkoznunk ”.

A közegészségügyi Angliából származó információk utoljára 2020. december 29 -én frissítették, megjegyzi, hogy „jelenleg […] nincs bizonyíték arra, hogy a változat nagyobb valószínűséggel súlyos betegséget vagy halálozást okoz”, bár a további vizsgálatok folyamatban vannak –

Hibberd professzor azt mondta az MNT-nek, hogy az Egyesült Királyságból származó meglévő adatok alapján az új változat nem tűnik a Covid-19 súlyosabb eseteihez, összehasonlítva a SARS-COV-2 más változataival vagy törzseivel –

“A fertőzés esetének halálozási aránya, amely a [fertőzéssel rendelkező] emberek számának közösségi népesség-alapú becslésein és a megfigyelt halálesetek számán alapul-az Egyesült Királyságban az adatok alapján becsülve– Úgy tűnik, hogy nem változott jelentősen, ami azt sugallja, hogy az új változat nem okoz súlyosabb betegséget ” – mondta.

Ugyanakkor figyelmeztette, hogy a pontos összehasonlító adatokat nehéz összegyűjteni, elmagyarázva:

“A betegség súlyosságának pontosabb becslései az idő múlásával felépülnek, a megfigyelt adatok alapján Az új és a régi variánsok közvetlen összehasonlítása. Mivel azonban a régi változat ritkává válik az Egyesült Királyságban, ez egyre nehezebbé válik. Ahogy a változat más országokba érkezik, például az Egyesült Államokba, további adatok lesznek [elérhetőek]. ”

Hatás a közegészségügyi intézkedésekre

A fertőzések gyors terjedése az Egyesült Királyságban – nagyrészt a B.1.1.7 változatban hibáztatva – 2020 december folyamán először a korlátozások helyi szigorításához vezetett. , majd a szigorú lezárások végrehajtására Angliában és Skóciában. Írország meghosszabbította az országos zárolását, szigorúbb szabályokkal.

Az LSHTM tanulmány preprint verziójában a kutatók figyelmeztetik, hogy az új változat látszólag nagyobb transzmissziós képessége miatt „a meglévő kontroll intézkedések [a vírus terjedésének tartalmazzák], és az országok az országok, és az országok országok, és az országok országok Erősebb proaktív beavatkozást igényelhet az azonos szintű ellenőrzés elérése érdekében. ”

A 2020. december 31 -én közzétett nyilatkozatában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megjegyezte, hogy több ország már megteszi, hogy milyen intézkedéseket tud a játék előtt.

Azok az országok, amelyek megfigyelték az új vírusváltozatok terjedését, „fokozott mintavételt mutatnak annak megértése érdekében, hogy ezek az új variánsok milyen széles körben keringnek”, és a tudósok felgyorsították az erőfeszítéseket, hogy megértsék, hogy az új SARS-COV-2 variánsok hogyan vagy hogyan A nyilatkozat szerint befolyásolhatja az átvitelt, a betegség súlyosságát és az oltás hatékonyságát.

A WHO azt is javasolta, hogy „a kockázati kommunikáció és a közösségi elkötelezettség tevékenységeit meg kell méretezni a SARS-COV-2 variánsok közegészségügyi következményeinek a nyilvánosság számára, és hangsúlyozzák a folyamatos megelőző intézkedések fenntartásának fontosságát az átvitel csökkentése. ”

Egy megválaszolatlan kérdés a B.1.1.7 -ről a gyermekek új változat iránti érzékenységére vonatkozik.

Az Egyesült Királyságban az iskolák nagyrészt nyitottak voltak az őszi időtartam alatt, de a közelmúltban a legtöbb gyermek számára bezártak. Egyes tudósok azt sugallták, hogy a gyermekek nagyobb valószínűséggel alakulnak ki a B.1.1.7 fertőzéssel, mint a SARS-COV-2 korábbi változataival.

A tudományos közösség között azonban nincs konszenzus.

„Mivel a gyerekek gyakran tünetmentesek, nehéz volt megbecsülni valódi populáció-alapú fertőzés arányát. Úgy tűnik, hogy a kezdeti adatok azt sugallják, hogy egyre több tinédzser pozitívvá válik, de az adatok jelenleg nem egyértelműek ” – magyarázta Hibberd professzor.

Prof. Stoye megosztotta ezt a nézetet: „Mivel egy átterjedtebb vírust adva, elkerülhetetlennek tűnik, hogy több gyermek [fertőzéssel rendelkezik] az új változatmal, majd ezt továbbadja a családjuknak. Nem tudom kommentálni a fertőzés hatását az egyes gyermekek egészségére; További tanulmányok […] lesz szükség a kérdés megoldásához. ”

covid-19 oltások és az új változat

Stoye professzor szerint aggodalmak vannak, hogy a jelenleg felhatalmazott vakcinák nem lehetnek olyan hatékonyak a SARS-COV-2 új változataival szemben, mint Ellenállnak a már létező variánsok ellen, amelyek a klinikai vizsgálatok során végzett tesztelés során részt vettek.

„Az egyik aggodalomra ad okot annak a lehetősége, hogy az új variánsok csökkent érzékenységet mutatnak az immunválaszokkal szemben a nemrégiben bevezetett oltásokkal szemben” – mondta Stoye professzor az MNT -nek. “Noha valószínűtlennek tűnik, hogy a jelenlegi variánsok elmenekülnek, a jövőbeli variánsok ezt megtehetik.”

“Fontos lesz az új vírusok megfigyelése a szérum [vérkomponens] általi semlegesítéséhez oltott egyéneknél. A jövőben szükség lehet az oltóanyag -összetétel megváltoztatására az influenzával, de remélhetőleg nem olyan gyakran ” – tette hozzá.

mnt felvette a kapcsolatot a Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) szervezettel, a Moderna biotechnológiai társasággal együttműködve egy COVID-19 vakcina létrehozásában, amely jelenleg felhatalmazott az Egyesült Államokban és az Egyesült Államokban.

„A NIAID tudósok kommunikáltak az Egyesült Királyság kormányának a közegészségügyi Anglia társaival, hogy szorosan nyomon kövessék a SARS-COV-2 VOC 202012/01 megértését, más néven az Egyesült Királyság változatát.

Jelenleg a NIAID tudósok úgy vélik, hogy a SARS-COV-2 oltások, amelyeket a működési lánc sebessége támogat, [OWS], védelmet nyújtanak a SARS-COV-2 VOC 202012/01 ellen, beleértve az OWS-támogatott moderna-t és Pfizer-Biontech Covid-19 oltások, amelyeket az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynökségének vészhelyzeti felhasználására engedélyeznek [FDA]. ”

“Az ember immunválaszának részeként a vakcinára vonatkozóan sok antitestet termelnek, amelyek a SARS-COV-2 vírus felületén lévő tüskefehérje különböző helyeihez kötődnek. Még akkor is, ha egy SARS-COV-2 variánsnak van néhány mutációja, amelyek megakadályozzák egyes antitestek kötődését, a tudósok azt várják el, hogy más, különböző kötési tulajdonságokkal rendelkező antitestek semlegesítik a vírust ”-mondta Niaid az MNT-nek is.

A Pfizer Pharceutical Corporation, akinek a Covid-19 oltása-a Biontech biotechnológiai társasággal együttműködve-engedélyt kapott az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban:

“A SARS-COV-2 vírus új változatának azonosítása nem befolyásolja a Pfizer és a Biontech COVID-19 mRNS vakcinának a BNT162B2 bevezetését. Az egészségügyi szakembereknek azt javasoljuk, hogy továbbra is kövessék a vakcina adminisztrációjával kapcsolatos hivatalos útmutatást. ”

Hozzátették, hogy „a társaságok [Pfizer és Biontech] megfigyelik a SARS-COV-2 sorozatváltozásokat, és azon dolgoznak, hogy adatokat generáljanak, hogy felmérjük, hogyan értékeljükA BNT162B2 -vel immunizált emberek széruma képes lehet semlegesíteni az új törzset. ”

reményteljes megállapítások és adaptálható technológia

A Galvestoni Texasi Egyetemi Ügynökség tudósaival együttműködve a Pfizer nemrégiben kiadott egy tanulmányt, amely jelenleg preprint formában volt. N501Y mutáció.

Az önkéntesek szérummintáinak felhasználásával, akik klinikai vizsgálatban kaptak Pfizer-Biontech Covid-19 oltást, a kutatók elemezték, hogy a mintákban az antitestek mennyire jól tudják semlegesíteni a SARS-COV-2 vírust.

Megállapították, hogy a szérumnak „ekvivalens semlegesítő titerjei vannak”, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan mennyiségű szérum képes volt semlegesíteni mind az eredeti vírust, mind a mutáns variánsot. Ez azt jelzi, hogy a vakcina ugyanolyan jól fog működni a változat ellen.

A csapat azonban csak az N501Y mutációt vizsgálta izolációban, és a B.1.1.7 számos mutációval rendelkezik a tüskefehérjében.

A 2020. december 22-i sajtótájékoztatón Dr. Uğur şahin, a Biontech vezérigazgatója elmagyarázta, hogy a társaság korábban számos SARS-COV-2 változatmal kombinálva tesztelte oltását, és megtalálta, és megtalálta Hogy ez jól működött ezek ellen. Ezek az eredmények preprint formában érhetők el.

Dr. şahin hozzátette, hogy a vállalat könnyen adaptálhatja oltóanyag -platformját az új variánsok leküzdésére.

A Pfizer-Biontech Covid-19 oltás mRNS technológián alapul. Ez azt jelenti, hogy a vakcina egy kis mennyiségű SARS-COV-2 genetikai kódot tartalmaz, amelyet egy laboratóriumban állítanak elő. Miután oltásként befecskendezték, ez a kód arra utasítja a saját sejtjeinket, hogy készítsék a vírusos tüskefehérjét.

immunrendszerünk reagál erre a gyártott tüskefehérjére, és immunitást épít fel a SARS-COV-2 vírusra. A vakcina nem okozhat Covid-19-et, mert nem tartalmaz élő kórokozókat.

Technikailag nem lenne nehéz megváltoztatni a genetikai kód szekvenciáját a vakcinában, hogy megfeleljen az új változatnak. Dr. şahin becslése szerint ez körülbelül 6 hétig tart. Megjegyezte azonban, hogy az egészségügyi hatóságoknak, mint például az FDA, jóvá kell hagyniuk a vakcinában bekövetkező bármilyen változást.

2021. január 25 -én a Moderna sajtóközleményt is közzétett, amelyben bejelenti, hogy vakcinájuk hatékony a B.1.1.7 változat ellen. “A Moderna Covid-19 oltás kétdózisú kezelése a 100 [mikrogramm] dózison várhatóan védi a mai napig észlelt feltörekvő törzsektől”-állítják.

A társaságnak még nem tett közzé ezeket az állításokat alátámasztó adatokat. Ennek ellenére a moderna tisztviselők azt is elmondták, hogy „óvatosan” elindítanak egy klinikai programot, amelyben továbbra is tesztelik a vakcinák hatékonyságát az új SARS-COV-2 változatokkal szemben, és hogy a vállalat célja, hogy növelje az oltás produkcióját. a titerek semlegesítése az ilyen variánsok ellen.

Az 1. fázisú klinikai vizsgálatban a Moderna tehát megvizsgálja, hogy a törzs-specifikus tüskefehérjék elszámolása javítja-e a vakcina hatékonyságát.

Az AstraZeneca és az Oxford Vaccine Group gyógyszeripari vállalat nem válaszolt az MNT -re a B.1.1.7 változat elleni oltás hatékonyságával kapcsolatban.

Egy újabb új változat

Míg a hírek nagy része a B.1.1.7 -re összpontosított, újabb új változat alakult ki. Az első Dél -Afrikában azonosított B.1.351 -es változatban az N501Y aminosav változása is megváltozik a tüskefehérjében.

Két további mutációval is rendelkezik a régióban, és további aggályokat vált ki azzal kapcsolatban, hogy mennyire lesznek hatékony oltás. Számos tudományos szakértő elmondta az Egyesült Királyságban a Tudományos Média Központnak, hogy úgy vélik, hogy a meglévő Covid-19 oltások azonban leküzdhetik ezt a változatot.

Inc -vel