Uncategorized

COVID-19: Τι γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή κοράνιου;

COVID-19: Τι γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή κοράνιου;

Πρώτα προσδιορίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, μια νέα παραλλαγή του ιού που προκαλεί COVID-19 έχει αυξήσει την ανησυχία του σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό, τα ιατρικά νέα σήμερα εξετάζουν τι κάνουμε – και δεν γνωρίζουμε – για αυτήν την παραλλαγή και τι λένε οι εμπειρογνώμονες της υγείας.

Όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Επισκεφθείτε το κόμβο Coronavirus και ακολουθήστε τη σελίδα Live Updates για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία Covid-19.

Πρόσφατα, τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης έχουν αποβληθεί με ειδήσεις και εικασίες σχετικά με μια νέα παραλλαγή του SARS-COV-2, του ιού που είναι υπεύθυνος για το Covid-19.

Η παραλλαγή, την οποία οι ερευνητές που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ονομάζεται b.1.1.7, αν και καθώς οι επιστήμονες άρχισαν να εκφράζουν την ανησυχία τους, τα αρχικά κυβερνητικά έγγραφα του Ηνωμένου Βασιλείου το ονομάζονταν vui – 202012/01, στέκονται για “Η πρώτη παραλλαγή υπό έρευνα τον Δεκέμβριο του 2020.”

Αργότερα κυβερνητικά έγγραφα από τον Δεκέμβριο το χαρακτήρισαν ως “παραλλαγή ανησυχίας” και αναφέρθηκαν σε αυτό ως VOC 202012/01.

B.1.1.7 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σεπτέμβριο του 2020. Άρχισε να εφιστά την προσοχή από την επιστημονική κοινότητα και τις κυβερνητικές αρχές στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Matt Hancock, πρότεινε ότι αυτό εξαπλώθηκε γρήγορα και πιθανώς συμβάλλει στον αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων SARS-COV-2 στη νότια Αγγλία.

Τώρα, κατά τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 60 χώρες.

Αλλά γιατί αυτή η παραλλαγή τόσο μεγάλου ενδιαφέροντος για τους επιστήμονες, τους οργανισμούς δημόσιας υγείας και το ευρύ κοινό γενικότερα; Σε αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό, εξετάζουμε αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το b.1.1.7 και εξετάζουμε τις ερωτήσεις που οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να απαντήσουν.

Παρακάτω, διερευνούμε ποιες μεταλλάξεις είναι, πώς σχετίζονται με την ανάπτυξη νέων ιογενών στελεχών και αν η νέα παραλλαγή SARS-COV-2 που προσδιορίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί αιτία ανησυχίας.

Επίσης, η MNT έχει έρθει σε επαφή με την Pfizer και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Μολυσματικών Ασθενειών (NIAID) για να διαπιστωθεί εάν τα εμβόλια Covid-19 που είναι διαθέσιμα σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη θα είναι αποτελεσματικά έναντι του Β ένα .1.1.7. Μάθετε τι έπρεπε να μας πουν.

Περίληψη άρθρου:

Γιατί μεταλλάσσονται οι ιοί;

Οι ιοί είναι επιρρεπείς σε μεταλλάξεις. Πράγματι, όλο το γενετικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου, μπορεί να μεταλλαχθεί όταν τα λάθη συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.

Μια μετάλλαξη ενός ιού συμβαίνει όταν υπάρχει αλλαγή στη γενετική του αλληλουχία. Αυτό δημιουργεί παραλλαγές και οδηγεί την εξέλιξη του ιού.

Οι μεταλλάξεις οδηγούν σε αλλαγές στις πρωτεΐνες που κωδικοποιούνται στον ιικό γενετικό κώδικα. Αυτές οι αλλαγές μπορούν είτε να είναι επωφελείς, επιβλαβείς είτε ουδέτερες.

Πόσες μεταλλάξεις χρειάζονται για να παράγουν ένα νέο στέλεχος του ιού; Αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, εν μέρει επειδή οι επιστήμονες διαφωνούν για τον ορισμό της λέξης “στέλεχος”.

Γενικά, εάν ένας ιός έχει αρκετές μεταλλάξεις για να κάνει τη βιολογία του σημαντικά διαφορετική, μπορεί να είναι ένα νέο στέλεχος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί διαφορετικά σε εμβόλια ή θεραπείες ή μπορεί να μολύνει ένα διαφορετικό είδος ή να μεταδίδει με διαφορετικό τρόπο.

Αν όμως η βιολογία του ιού παραμένει ευρέως η ίδια, παρά τις μεταλλάξεις, ο όρος “παραλλαγή” μπορεί να είναι πιο επιστημονικά ακριβής.

Από την έναρξη της πανδημίας, υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τις μεταλλάξεις SARS-COV-2 και ποιες συνέπειες μπορεί να έχουν.

Το SARS-COV-2, όπως και πολλοί άλλοι κοροναϊοί, έχει ένα ένζυμο που διορθώνει τον γενετικό του κώδικα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, μειώνοντας τον ρυθμό μεταλλάξεων.

Ενώ ο μυθιστόρημα του κοροναϊού έχει ένα σχετικά σταθερό γονιδίωμα, σε σύγκριση με άλλους τύπους ιού, μερικές φορές μεταλλάσσεται και οι επιστήμονες έχουν παρακολουθήσει στενά αυτές τις αλλαγές.

Μια από τις πιο ευρέως μιλήσει για μεταλλάξεις έχει οδηγήσει στην παραλλαγή D614G. Αυτό προκαλεί μια αλλαγή στην πρωτεΐνη ακίδων, η οποία αλληλεπιδρά με τον υποδοχέα ACE2 σε ανθρώπινα κύτταρα για να διευκολύνει την είσοδο του ιού.

Συγκεκριμένα, ένα αμινοξύ στην πρωτεΐνη ακίδων στη θέση 614 αλλάζει από ασπαρτικό οξύ σε γλυκίνη.

Έρευνα από τον Dr. Bette Korber, από το Εθνικό Εργαστήριο Los Alamos, στο Νέο Μεξικό, και οι συνάδελφοί τους υποδηλώνουν ότι αυτή η αλλαγή επιτρέπει την παραλλαγή να μολύνει τους ανθρώπους πιο εύκολα.

Η παραλλαγή D614G έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή του SARS-COV-2 παγκοσμίως, δείχνει η έρευνα.

Τα δεδομένα της ομάδας δείχνουν ότι τα άτομα με την παραλλαγή D614G του ιού μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα ιικού RNA από ό, τι τα άτομα με την αρχική παραλλαγή. Αλλά κανένα στοιχείο δεν δείχνει ότι αυτό προκαλεί πιο σοβαρή COVID-19.

Ακόμα, δεν συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες με την ερμηνεία αυτής της ομάδας. Αναφερόμενος στο έγγραφο, ο Δρ. Nathan Grubaugh, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, στο New Haven, CT, και οι συνεργάτες του, σχολίασαν ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να υποστηριχθεί η ιδέα ότι αυτή η παραλλαγή είναι πράγματι πιο μεταδοτική.

Ενώ οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν τις διαφορές μεταξύ των παραλλαγών D και G, ο κόσμος έχει επικεντρωθεί στο B.1.1.7 και πώς μπορεί να διαμορφώσει την πορεία της πανδημίας.

b.1.1.7 και το φαινόμενο του ιδρυτή

Η παραλλαγή B.1.1.7 έχει 23 μεταλλάξεις. Έξι δεν προκαλούν αλλαγή στην αλληλουχία αμινοξέων του ιού. Από τις υπόλοιπες 17 μεταλλάξεις, οκτώ επηρεάζουν την πρωτεΐνη ακίδων.

Η αλλαγή N501Y, η οποία περιλαμβάνει μια μετάβαση από ασπαραγίνη σε τυροσίνη στη θέση 501, βρίσκεται στην περιοχή δέσμευσης υποδοχέα της πρωτεΐνης Spike. Αυτό είναι ένα κρίσιμο τμήμα, καθώς αλληλεπιδρά άμεσα με τον υποδοχέα ACE2.

Μια άλλη μετάλλαξη στο RNA που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη Spike επιτρέπει στους ερευνητές να ανιχνεύσουν αυτή την παραλλαγή σε δείγματα δοκιμής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μετάλλαξη βρίσκεται σε μία από τις στοχευμένες περιοχές που χρησιμοποιούν πολλές διαγνωστικές δοκιμές PCR.

Αυτές οι δοκιμές χρησιμοποιούν επίσης άλλους στόχους, συνήθως ένα συνδυασμό τουλάχιστον δύο. Οι επιστήμονες μπορούν να αναζητήσουν δοκιμές PCR που είναι αρνητικές για την ακολουθία ακίδων αλλά θετικές για τους άλλους στόχους. Αυτό θα έδειχνε ότι το άτομο έχει την παραλλαγή b.1.1.7 του ιού SARS-COV-2.

Οι ερευνητές από τη δημόσια υγεία της Αγγλίας χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση της παραλλαγής στον βρετανικό πληθυσμό και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο η μεταδόση του σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές.

Αλλά μελετώντας πόσο εύκολα μεταδίδεται ένας ιός από το ένα άτομο στο άλλο είναι τεχνικά προκλητική. Τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν να παρέχουν μοντέλα και οι εργαστηριακές έρευνες για τη δυναμική της λοίμωξης μπορούν να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. Τέτοιες μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση εάν η παραλλαγή b.1.1.7 έχει υψηλότερο ποσοστό μεταδόσεως, υποδηλώνοντας ότι ο μεγάλος αριθμός αυτών των περιπτώσεων μόλυνσης μπορεί να προκύψει από το φαινόμενο του ιδρυτή.

Το φαινόμενο του ιδρυτή είναι ένας όρος που χρησιμοποιούνται από επιστήμονες που μελετούν την εξέλιξη. Ορίζει ότι μια μικρή ομάδα ατόμων μπορεί να προκαλέσει νέο πληθυσμό.

Στο πλαίσιο των ιών, το φαινόμενο του ιδρυτή θα μπορούσε να εξηγήσει πώς έχει εξαπλωθεί τόσο γρήγορα το B.1.1.7. Οι ερευνητές πρότειναν ότι τα επιθετικά γεγονότα και η αύξηση των ποσοστών μόλυνσης σε όλη την Αγγλία μπορεί να είναι ο λόγος για τόσο μεγάλο αριθμό λοιμώξεων με την παραλλαγή B.1.1.7.

Μιλήσαμε σε δύο ειδικούς για αυτό.

“Ενώ αυτό αρχικά θεωρήθηκε δυνατή όταν η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν δείξει όλο και περισσότερο ότι αυτό είναι απίθανο και έχει πλέον αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό”, ο καθηγητής Martin Hibberd, καθηγητής αναδυόμενης Η μολυσματική ασθένεια στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου (LSHTM), στο Ηνωμένο Βασίλειο, μας είπε.

Καθηγητής Jonathan Stoye, ηγέτης ομάδας στο Ινστιτούτο Francis Crick, στο Λονδίνο, του οποίου οι αλληλεπιδράσεις του ιού του εργαστηρίου, επανέλαβαν αυτό το συναίσθημα. “Αρχικά σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί”, σημείωσε, προσθέτοντας:

“Αν και θα μπορούσε να συμβάλει στην αρχική εξάπλωση της νέας παραλλαγής, φαίνεται απίθανο να εξηγηθεί η πολύ αυξημένη επίπτωση των περιπτώσεων, Δεδομένης της ταυτόχρονης αύξησης του ποσοστού της παραλλαγής σε πολλαπλές ρυθμίσεις. Αντίθετα, φαίνεται πιθανό ότι τα υψηλότερα επίπεδα απελευθέρωσης του ιού, ίσως από τη μόλυνση περισσότερων κυττάρων, οδηγούν σε υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης του ιού. ”

– Καθηγητής Jonathan Stoye

ακριβώς πώς είναι b.1.1.7 διαφορετικό;

Πολλές ερωτήσεις σχετικά με το b.1.1.7. παραμένει. Πώς συγκρίνεται με τα προϋπάρχοντα στελέχη, από την άποψη της μεταδόσεως; Είναι πιθανό να προκαλέσει πιο σοβαρή COVID-19; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα σε αυτήν την παραλλαγή;

Η διαθέσιμη έρευνα φαίνεται να δείχνει ότι η νέα παραλλαγή έχει υψηλότερο βαθμό μεταδόσεως.

Μια μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, αλλά η οποία έγινε διαθέσιμη στον διακομιστή Preprint στις 26 Δεκεμβρίου 2020, χρησιμοποίησε μαθηματική μοντελοποίηση για να εκτιμήσει το μεταδιδακτορικό της νέας παραλλαγής, σε σύγκριση με εκείνη των “προϋπάρχουσων παραλλαγών του SARS-CoV-2.”

Η ομάδα των ερευνητών, από το LSHTM, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η παραλλαγή B.1.1.7 είναι 56% πιο μεταδιδόμενη “από άλλες παραλλαγές SARS-COV-2.

Εν τω μεταξύ, μια αναφορά, επίσης σε μορφή preprint, από το Imperial College London, εξετάζει σήμερα τα διαθέσιμα επιδημιολογικά και γενετικά δεδομένα και επίσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το b.1.1.7 φαίνεται να έχει υψηλότερη μεταδοτική από τις άλλες παραλλαγές του SARS- COV-2.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το b.1.1.7 είναι 50-75% πιο μεταδοτικό και θεωρούν το αποτέλεσμα του ιδρυτή στην ανάλυσή τους. Ωστόσο, τα δεδομένα τους μιλάνε υπέρ ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αυτής της παραλλαγής σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές που βασίζονται σε αυξημένο μεταδιδακτορικό. Ωστόσο, ο Δρ Julian W. Tang, κλινικός ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Leicester, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει προειδοποιήσει ότι «είναι ακόμα δύσκολο να διαχωριστούν οι ανθρώπινες συμπεριφορικές και οι ιογενείς γενετικές συνεισφορές ως αιτίες για ενισχυμένη μεταδόσεις σε όλους τους πληθυσμούς, “προσθέτοντας ότι” στην πράξη, πρέπει απλώς να αντιμετωπίσουμε αυτό “.

Πληροφορίες από τη δημόσια υγεία Η Αγγλία που ενημερώθηκε τελευταία στις 29 Δεκεμβρίου 2020, σημειώνει ότι υπάρχει “επί του παρόντος […] καμία απόδειξη ότι η παραλλαγή είναι πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια ή θνησιμότητα”, αν και σε εξέλιξη περαιτέρω έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη .

Ο καθηγητής Hibberd δήλωσε στο MNT ότι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η νέα παραλλαγή δεν φαίνεται να οδηγεί σε πιο σοβαρές περιπτώσεις Covid-19, σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές ή στελέχη του SARS-COV-2 .

“Το ποσοστό θνησιμότητας της περίπτωσης μόλυνσης, που βασίζεται σε κοινοτικές πληθυσμιακές εκτιμήσεις για τον αριθμό των ατόμων [με λοίμωξη] και τον αριθμό των θανάτων που παρατηρήθηκαν-που εκτιμήθηκαν από τα δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σημαντικά, υποδηλώνοντας ότι η νέα παραλλαγή δεν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια », είπε.

συγκρίνοντας άμεσα τις νέες και παλιές παραλλαγές. Όμως, καθώς η παλιά παραλλαγή γίνεται σπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό θα γίνει όλο και πιο δύσκολο. Καθώς η παραλλαγή φτάνει σε άλλες χώρες, όπως οι Η.Π.Α., θα είναι διαθέσιμα περαιτέρω δεδομένα. ”

Αντίκτυπος στα μέτρα δημόσιας υγείας

Η ταχεία εξάπλωση των λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο – κατηγορήθηκε σε μεγάλο βαθμό στην παραλλαγή B.1.1.7 – καθ ‘όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2020 οδήγησε πρώτα σε τοπικούς περιορισμούς , στη συνέχεια στην επιβολή αυστηρών κλειδώματος στην Αγγλία και τη Σκωτία. Η Ιρλανδία έχει παρατείνει το σε εθνικό επίπεδο κλείδωμα, με αυστηρότερους κανόνες.

Στην έκδοση Preprint της μελέτης LSHTM, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι δεδομένης της φαινομενικά υψηλότερης μεταδόσεως της νέας παραλλαγής, “τα υπάρχοντα μέτρα ελέγχου [για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού] είναι πιθανό να είναι λιγότερο αποτελεσματικά και οι χώρες μπορεί να απαιτεί ισχυρότερες προληπτικές παρεμβάσεις για την επίτευξη του ίδιου επιπέδου ελέγχου. ”

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σημείωσε ότι αρκετές χώρες παίρνουν ήδη τα μέτρα που μπορούν για να παραμείνουν μπροστά από το παιχνίδι.

Οι χώρες που έχουν παρατηρήσει την εξάπλωση των νέων παραλλαγών ιών έχουν “εντατικοποιήσει τη δειγματοληψία για να κατανοήσουν πόσο ευρέως κυκλοφορούν αυτές οι νέες παραλλαγές” και οι επιστήμονες έχουν επιταχύνει τις προσπάθειες για να κατανοήσουν εάν ή πώς οι νέες παραλλαγές SARS-COV-2-2 μπορεί να επηρεάσει τη μετάδοση, τη σοβαρότητα της νόσου και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι που έχουν επίσης συστήσει ότι «οι δραστηριότητες επικοινωνίας και της κοινότητας κινδύνου είναι κλιμακωμένοι για να εξηγήσουν τις συνέπειες της δημόσιας υγείας των παραλλαγών SARS-COV-2 στο κοινό και να τονίσουν τη σημασία της διατήρησης των συνεχιζόμενων προληπτικών μέτρων Για να μειώσετε τη μετάδοση. ”

Μια αναπάντητη ερώτηση σχετικά με το b.1.1.7 αφορά την ευαισθησία των παιδιών στη νέα παραλλαγή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα σχολεία ήταν σε μεγάλο βαθμό ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πτώσης, αλλά πρόσφατα έκλεισαν για τα περισσότερα παιδιά. Μερικοί επιστήμονες πρότειναν ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μια λοίμωξη με B.1.1.7 από ό, τι με τις προηγούμενες παραλλαγές του SARS-COV-2.

Ωστόσο, δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας.

“Καθώς τα παιδιά είναι συχνά ασυμπτωματικά, ήταν δύσκολο να εκτιμηθούν τα αληθινά ποσοστά μόλυνσης που βασίζονται στον πληθυσμό. Τα αρχικά δεδομένα φαίνεται να υποδηλώνουν ότι περισσότεροι έφηβοι γίνονται θετικοί, αλλά τα δεδομένα είναι επί του παρόντος ασαφή “, εξήγησε ο καθηγητής Hibberd.

Ο καθηγητής Stoye μοιράστηκε αυτή την άποψη: “Δεδομένου ότι ένας πιο μεταδοτικός ιός, φαίνεται αναπόφευκτο ότι περισσότερα παιδιά θα έχουν μια μόλυνση με τη νέα παραλλαγή και στη συνέχεια θα [μεταβιβάσουν αυτό] στις οικογένειές τους. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον αντίκτυπο της λοίμωξης στην υγεία των μεμονωμένων παιδιών. Περισσότερες μελέτες […] θα απαιτηθούν για την επίλυση αυτής της ερώτησης. ”

εμβόλια covid-19 και η νέα παραλλαγή

Σύμφωνα με τον καθηγητή Stoye, υπάρχουν ανησυχίες ότι σήμερα εξουσιοδοτημένα εμβόλια ενδέχεται να μην είναι εξίσου αποτελεσματικά έναντι νέων παραλλαγών του SARS-COV-2 ως Είναι ενάντια στις προϋπάρχουσες παραλλαγές που συμμετείχαν στη δοκιμή κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών.

“Ένας τομέας ανησυχίας αφορά την πιθανότητα ότι οι νέες παραλλαγές θα παρουσιάσουν μειωμένη ευαισθησία στις ανοσοαποκρίσεις στα πρόσφατα εισαγόμενα εμβόλια”, δήλωσε ο καθηγητής Stoye στο MNT. “Ενώ φαίνεται απίθανο οι τρέχουσες παραλλαγές να ξεφύγουν, οι μελλοντικές παραλλαγές θα μπορούσαν να το κάνουν”.

“Θα είναι σημαντικό να παρακολουθείτε νέους ιούς για εξουδετέρωση από ορούς [ένα συστατικό αίματος] από εμβολιασμένα άτομα. Στο μέλλον, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη σύνθεση του εμβολίου με τον τρόπο που κάνουμε με τη γρίπη, αλλά ελπίζουμε όχι τόσο συχνά “, πρόσθεσε.

Η MNT ήρθε σε επαφή με την NIAID, έναν οργανισμό στο πλαίσιο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) που είχε συνεργαστεί με την εταιρεία Biotechnology Moderna για να δημιουργήσει ένα εμβόλιο Covid-19 που είναι εξουσιοδοτημένο για χρήση στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο που εξήγησαν:

“Οι επιστήμονες της NIAID έχουν επικοινωνήσει με τους ομολόγους της στη Δημόσια Υγεία Αγγλία, μέρος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, για να παρακολουθήσουν στενά την κατανόησή τους για το SARS-COV-2 VOC 202012/01, επίσης γνωστή ως παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επί του παρόντος, οι επιστήμονες NIAID πιστεύουν ότι τα εμβόλια SARS-COV-2 που υποστηρίζονται από την ταχύτητα λειτουργίας Warp [OWS] θα παρέχουν προστασία έναντι SARS-COV-2 VOC 202012/01, συμπεριλαμβανομένης της Moderna και της Moderna και της Moderna και Τα εμβόλια Pfizer-BionTech Covid-19 εξουσιοδοτημένα για χρήση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. [FDA]. ”

“Ως μέρος της ανοσοαπόκρισης ενός ατόμου στο εμβόλιο, παράγουν πολλά αντισώματα που δεσμεύονται σε διαφορετικές θέσεις στην πρωτεΐνη ακίδων στην επιφάνεια του ιού SARS-CoV-2. Ακόμη και αν μια παραλλαγή SARS-COV-2 έχει μερικές μεταλλάξεις που εμποδίζουν τη δέσμευση ορισμένων αντισωμάτων, οι επιστήμονες αναμένουν ότι άλλα αντισώματα με διαφορετικές ιδιότητες δέσμευσης θα εξουδετερώσουν τον ιό “, δήλωσε επίσης ο Niaid στο MNT.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, της οποίας το εμβόλιο Covid-19-που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Biontech-έχει αποκτήσει εξουσιοδότηση στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε παρόμοια δήλωση:

“Η ταυτοποίηση μιας νέας παραλλαγής του ιού SARS-COV-2 δεν επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer και Biontech Covid-19 mRNA BNT162B2. Οι επαγγελματίες υγείας συνιστώνται να συνεχίσουν να ακολουθούν την επίσημη καθοδήγηση σχετικά με τη διαχείριση του εμβολίου. ”

πρόσθεσαν ότι “οι εταιρείες [Pfizer και BionTech] παρακολουθούν τις αλλαγές αλληλουχίας SARS-COV-2 και εργάζονται για τη δημιουργία δεδομένων για να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο εμείςl Ο ορός από άτομα που ανοσοποιήθηκαν με BNT162B2 μπορεί να είναι σε θέση να εξουδετερώσει το νέο στέλεχος. ”

ελπιδοφόρα ευρήματα και προσαρμόσιμη τεχνολογία

Σε συνεργασία με επιστήμονες στο Ιατρικό Υποκατάστημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston, η Pfizer δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη, σήμερα σε μορφή προτύπου, στην οποία εξέτασαν το N501Y μετάλλαξη.

Χρησιμοποιώντας δείγματα ορού από εθελοντές που είχαν λάβει το εμβόλιο Pfizer-BionTech Covid-19 σε κλινική δοκιμή, οι ερευνητές ανέλυσαν πόσο καλά τα αντισώματα στα δείγματα θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τον ιό SARS-COV-2.

Διαπίστωσαν ότι οι οροί είχαν “ισοδύναμες εξουδετερωτικούς τίτλους”, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια ποσότητα ορού ήταν σε θέση να εξουδετερώσει τόσο τον αρχικό ιό όσο και την μεταλλαγμένη παραλλαγή. Αυτό δείχνει ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει εξίσου καλά κατά της παραλλαγής.

Ωστόσο, η ομάδα μελέτησε μόνο τη μετάλλαξη N501Y σε απομόνωση και το B.1.1.7 έχει μια σειρά μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδων της.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 22 Δεκεμβρίου 2020, ο Δρ Uğur şahin, Διευθύνων Σύμβουλος της Biontech, εξήγησε ότι η εταιρεία είχε δοκιμάσει προηγουμένως το εμβόλιο τους σε συνδυασμό με αρκετές παραλλαγές SARS-COV-2 και βρέθηκε ότι λειτούργησε καλά εναντίον αυτών. Αυτά τα ευρήματα είναι διαθέσιμα σε μορφή preprint.

Ο Δρ. şahin πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε εύκολα να προσαρμόσει την πλατφόρμα εμβολίων για την καταπολέμηση νέων παραλλαγών.

Το εμβόλιο Pfizer-BionTech Covid-19 βασίζεται στην τεχνολογία mRNA. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο περιέχει μια μικρή ποσότητα του γενετικού κώδικα του SARS-COV-2 που παράγεται σε ένα εργαστήριο. Μόλις εγχυθεί ως εμβόλιο, αυτός ο κώδικας καθοδηγεί τα δικά μας κύτταρα να φτιάξουν την ιογενή πρωτεΐνη ακίδων.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά σε αυτήν την κατασκευασμένη πρωτεΐνη ακίδων και δημιουργεί ανοσία στον ιό SARS-COV-2. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε το εμβόλιο να προκαλέσει COVID-19 επειδή δεν περιέχει ζωντανά παθογόνα.

Τεχνικά, δεν θα ήταν δύσκολο να αλλάξει η ακολουθία του γενετικού κώδικα στο εμβόλιο έτσι ώστε να ταιριάζει με αυτή της νέας παραλλαγής. Ο Δρ. Şahin εκτιμά ότι αυτό θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι υγειονομικές αρχές όπως ο FDA θα πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε αλλαγή στο εμβόλιο προτού να μπορέσει να χορηγηθεί.

Στις 25 Ιανουαρίου 2021, η Moderna δημοσίευσε επίσης ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει ότι το εμβόλιο τους είναι αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής B.1.1.7. “Το σχήμα δύο δόσεων του εμβολίου Moderna Covid-19 στη δόση 100 [μικρογραμμάρια] αναμένεται να προστατεύεται από αναδυόμενα στελέχη που ανιχνεύονται μέχρι σήμερα”, δηλώνουν.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει δεδομένα που υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Παρ ‘όλα αυτά, οι Moderna αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι “από την αφθονία της προσοχής”, ξεκινούν ένα κλινικό πρόγραμμα στο οποίο θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι των νέων παραλλαγών SARS-COV-2 και ότι η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής του εμβολίου των τίτλων εξουδετέρωσης σε τέτοιες παραλλαγές.

Σε μια κλινική δοκιμή φάσης 1, η Moderna θα ελέγξει έτσι εάν η λογιστική των ειδικών για το στέλεχος πρωτεΐνες ακίδων θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και η ομάδα εμβολίων της Οξφόρδης δεν απάντησαν στο αίτημα του MNT για σχόλια σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής B.1.1.7.

Μια άλλη νέα παραλλαγή

Ενώ ένα μεγάλο μέρος των ειδήσεων έχει επικεντρωθεί στο b.1.1.7, έχει προκύψει μια άλλη νέα παραλλαγή. Πρώτα προσδιορίστηκε στη Νότιο Αφρική, η παραλλαγή B.1.351 έχει επίσης την αλλαγή αμινοξέων N501Y στην πρωτεΐνη ακίδων της.

Έχει επίσης δύο πρόσθετες μεταλλάξεις στην περιοχή αυτή, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός. Ορισμένοι ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες έχουν πει στο Science Media Center, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι πιστεύουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια Covid-19 μπορούν να καταπολεμήσουν αυτή την παραλλαγή.

με inc